Generalforsamlingskursus 2021

Kursusudbyder:
Tysklærerforeningen for gymnasiet og HF

Formål:
Formålet med kurset er at give deltagerne indblik i relevant materiale og metoder samt konkrete ideer til at arbejde med karrierelæring i tyskundervisningen.

Indhold:
Kurset indledes med oplæg om karrierelæring som begreb og en indføring i, hvilke muligheder karrierelæring giver for tyskundervisningen v. professor Jan Engberg og Goethe Instituttet. Dernæst følger to workshops med titlerne ”Tysk og science – et samarbejde med bl.a. karriere i fokus” og ”Karriere og arbejde som tema i tyskundervisningen”, der begge består af en præsentation af to underviseres arbejde og erfaring med karrierelæring i tysk og til dels øvelser omkring karrierelæring.

Anna Scharling Brun (Nærum Gymnasium) giver eksempler på, hvordan man ved at arbejde med science-relaterede emner i tyskfaget kan gøre sprogundervisningen mere vedkommende for elever.

Anne Lønberg Eskesen (IBC International Business College, Kolding og forfatter til bogen Genau!) præsenterer sit projekt ”Tysk – en karrierevej”, hvis formål er at vise elever, hvad gode tyskkompetencer kan bruges til i det private erhvervsliv samt at motivere eleverne til at udvikle og træne deres tysk.

Efter de to workshops får kursusdeltagerne i sparringsgrupper mulighed for idégenerering om forløb med karrierelæring med afsæt i konkret tekstmateriale.

Afslutningsvis inviterer Tysklærerforeningen for gymnasiet og HF til generalforsamling for foreningens medlemmer med mulighed for efterfølgende fællesspisning.

Oplægsholdere

• Jan Engberg, Aarhus Universitet
  • Angelika Theis, Goethe Instituttet
  • Anne Lønberg Eskesen, IBC International Business College, Kolding
  • Anna Scharling Brun, Nærum Gymnasium

Tid og sted:
Fredag den 29. oktober 2021 Kl. 09.30-17.00 (+ evt. middag for egen regning)

Hotel Park
Viaduktvej 28
5500 Middelfart

Pris: 1.200 kr. (eksklusiv middag)

Tilmelding:
Senest den 29. september 2021 ved at sende en mail til: kursus@tysklaererforeningen.dk
Angiv venligst ved tilmelding, om du ønsker at deltage i aftensmad middagen.

Dato:
oktober 29