Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST – Kursus: Grænselandet som brobygger

15. september 2022 @ 12:00 - 16. september 2022 @ 14:00

kr.2250

Kurset er desværre aflyst pga. for få tilmeldte.

Foreningen af lærere i samfundsfag, Historielærerforeningen. Tysklærerforeningen for gymnasiet og HF og Grænseforeningen inviterer til kursus i Flensborg.

Torsdag og fredag d. 15.-16. september 2022

I Danmark gør vi klar til MitID. I Tyskland bruger de stadig fax. I forhold til digital konkurrenceevne er Danmark nummer 4. Tyskland er nummer 18. i verden. Også på undervisningsområdet er der markante forskelle.

På kurset har du mulighed for at bliver klogere på, hvordan det står til med det dansk-tyske naboskab, og hvordan vi kan inspirere hinanden bl.a. på det digitale område. Du får mulighed for at møde grænselandets mindretal, høre om deres rolle som brobyggere og forhåbentlig nyde Flensborg i septembersolen. Alt sammen sat ind i en ramme, så det kan bruges i din undervisning.

Du kommer bl.a. til at møde Marlene Wind, professor ved Københavns Universitet, Stefan Seidler, medlem af den tyske Forbundsdag for SSW, Stephan Kleinschmidt, forvaltningschef i Flensborg By og viceborgmester i Sønderborg, Heino Aggerdam, rektor på Duborg-Skolen, Rune Delfs, tysklærer med rødder i det danske mindretal og Elevambassadørerne fra de tre mindretalsskoler.

Se det fulde program her: https://graenseforeningen.dk/sites/graenseforeningen.dk/files/2022-03/Kursusprogram%202022.pdf 

Overnatning på Hotel Ramada – https://arcadia-hotel-flensburg.ibooked.dk/

Tilmelding: https://www.collect.nu/GF/GVtilmeldingsskema

Yderligere information: Gunvor Vestergaard, gv@graenseforeningen.dk

Detaljer

Start:
15. september 2022 @ 12:00
Slut:
16. september 2022 @ 14:00
Pris:
kr.2250
Hjemmeside:
https://graenseforeningen.dk/undervisning/tilbud-til-ungdomsuddannelser/kursus-graenselandet-som-brobygger

Sted

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Norderstr. 59, Flensborg